top of page

BIO

Marijn Claes (1993) is een Vlaams acteur en theatermaker woonachtig te Utrecht.

Op zijn veertiende vertrok Marijn van een slapend klein dorp in Vlaanderen naar Antwerpen. Waar hij, na een jaar gestudeerd te hebben aan de vooropleiding hedendaagse dans, Woordkunst-Muziek studeerde aan de Kunsthumaniora Antwerpen.

In 2015 studeerde Marijn (met Vlaams én Nederlands accent) af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in o.a. ‘Een Voorstelling van God’ (Regie: Ruut Weissman) en in ‘The Republic of Happiness’ (Regie: Michiel de Regt).

In het laatste jaar van deze opleiding speelde Marijn bij Het Nationale Theater in de voorstelling ‘Solness’ (Regie: Theu Boermans) en bij Korthals Stuurman Theaterbureau in ‘De Ontdekking van de Hemel’ (Regie: Ignace Cornelissen). Daarnaast was hij dat jaar ook te zien in zijn afstudeervoorstelling ‘Baal’ (Regie: Tatiana Pratley).

 

Na een paar jaar in het vak besloot Marijn zich verder te verdiepen door de Master Contemporary Acting te volgen aan The Royal Central School of Speech and Drama. Hier studeerde hij af in 2018. Tijdens deze opleiding werkte hij samen met o.a. Sarah Davey-Hull, Morwenna Rowe, Ben Naylor en Mike Alfreds. 

Sinds zijn afstuderen is Marijn op het toneel te zien geweest in o.a. de reprise van ‘Solness’ , ‘Wilde Kersen’ (Regie: Marijn Graven), ‘DUBIO’ (Regie: Frank Siera), 'The Three Sisters' (Regie: Mike Alfreds), 'Scenes From the End of the World' (Regie: Sarah Davey-Hull), 'Rise of the Blue City' (Regie: Dirk Bruinsma), 'Momentum' (Regie: Maaike van Langen), e.a.

Ook is Marijn met enige regelmaat op TV en in de bioscopen te zien in producties zoals 'Op Weg Naar Pakjesavond' (Regie: Anna van Keimpema), ‘Danni Lowinski’ (Regie: Zip Wertwijn), 'Als de Dijken Breken' (Regie: Hans Herbots), 'Voor Elkaar Gemaakt' (Regie: Martijn Heijne), 'Lekker Dan' (Regie: Astrid Van Keulen), 'Kramp' (Regie: Nils Vleugels), 'De Buurtpolitie' (Regie: Peter Borghs), e.a.


Hiernaast ontwikkelt Marijn regelmatig eigen projecten waarmee hij op de meest uiteenlopende plaatsen speelt. Zo speelde zijn voorstelling ‘Eyecatcher’ op het Stukafest en de voorstelling ‘Het Jongetje dat geen Ja durft te zeggen’ in theaters en scholen door heel Nederland.

Het aankomende seizoen zal Marijn te zien zijn in de voorstelling Murder on the Orient Express van Rick Engelkes Producties.

bottom of page